Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

EU:n sisäasioiden rahastojen ohjelmakauden 2021-2027 avaustilaisuus 23.9.2022

Julkaisuajankohta 12.9.2022 14.02
Uutinen

Tervetuloa EU:n sisäasioiden rahastojen ohjelmakauden 2021-2027 avaustilaisuuteen pe 23.9.2022. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. tai seuraa tilaisuutta verkossa.

Mistä on kyse?

Järjestimme EU:n sisäasioiden rahastojen eli EUSA-rahastojen ohjelmakauden 2021-2027 ensimmäiset haut keväällä 2022. Hakujen myötä uusi ohjelmakausi pyörähti käyntiin.

Avaustilaisuus tarjoaa mainion mahdollisuuden tutustua uusiin rahastoihin ja ohjelmakauden painopisteisiin, verkostoitua sekä juhlistaa yhdessä uuden ohjelmakauden alkamista. 

Mitä on ohjelmassa?

Ajankohtaiset ilmiöt vaikuttavat myös EUSA-rahastoihin ja niiden toimeenpanoon. Paneelikeskustelussa maahanmuuton, sisäisen turvallisuuden ja rajaturvallisuuden asiantuntijat keskustelevat siitä, miten ajankohtaiset ilmiöt ja teemat kuten Ukrainan sota, hybridivaikuttaminen, ihmiskauppa, EU:n turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan uudistaminen sekä yhteisölähtöinen kotoutuminen näkyvät uudella ohjelmakaudella. 

Perus- ja ihmisoikeuksien toteutumiseen kiinnitetään uudella ohjelmakaudella vahvasti huomiota. Tauon ja seurustelun jälkeen kuulemme kolmen asiantuntijan puheenvuorot, joissa lähestytään perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista rahastojen toimeenpanossa eri näkökulmista. Puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille. 

Tilaisuuden avaavat sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön johtaja Laura-Yli-Vakkuri ja valtiosihteeri Akseli Koskela. Tilaisuuden päättää vastuualueen esimies Artsi Alanne.

Avaustilaisuuden ohjelma (pdf)

Kenelle tilaisuus on tarkoitettu?

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita EU:n sisäasioiden rahastojen uudesta ohjelmakaudesta ja haluavat tietää siitä enemmän.

Erityisen hyödyllinen tilaisuus on organisaatioille, jotka suunnittelevat hakevansa rahoitusta rahastoista, rahastojen seurantakomiteoiden jäsenille ja muille rahastojen sidosryhmille.

Ovatko EUSA-rahastot entuudestaan tuntemattomia? Kurkkaa lisätietoa täältä.

Aika: pe 23.9.2022 klo 12.30-16

Paikka: Mariankadun kokouskeskus, Paja-Sali, Mariankatu 9, Helsinki

Ilmoittautuminen läsnätilaisuuteen: ilmoittautuminen viimeistään to 15.9. https://link.webropolsurveys.com/S/EFD2C6FF9D7FA802 

Voit myös seurata tilaisuutta verkossa.

Lisätietoja:

[email protected]