Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

AMIF- ja ISF-rahastojen kevään 2023 haut käynnistyvät toukokuussa

Julkaisuajankohta 23.2.2023 15.56
Uutinen

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) ja sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) kevään haut järjestetään toukokuussa. Tarkemmat tiedot hakujen ajankohdasta julkaistaan lähiaikoina. Rajaturvallisuuden ja viisumipolitiikan rahoitustukivälineen (BMVI) haku ei ole avoinna keväällä 2023. Seuraava haku järjestetään syys-lokakuussa 2023.

Kevään AMIF-haku

AMIF-rahaston toimeenpanosuunnitelma on parhaillaan päivitettävänä. Päivitetty toimeenpanosuunnitelma julkaistaan lähiaikoina aineistopankissa. Löydät päivitetystä toimeenpanosuunnitelmasta tiedon siitä, mitkä toimet ovat haussa mukana.

Kaikki erityistavoitteiden mukaiset toimet eivät ole avoinna kevään 2023 haussa. Alustavasti haussa on suunniteltu olevan haettavana rajoitetusti erityistavoitteiden ET 1 Euroopan yhteinen turvapaikkajärjestelmä, ET 2 Laillinen maahanmuutto ja kotoutuminen sekä ET 3 Laittoman muuttoliikkeen torjunta ja paluutoimet alaisia täytäntöönpanotoimia ja toimia. Löydät tarkemmat tiedot avattaviksi suunnitelluista toimista haut-sivulta.

Alustavasti avustusta on haettavissa yhteensä noin 8 miljoonaa euroa.

Kevään ISF-haku

ISF-rahaston toimeenpanosuunnitelma on parhaillaan päivitettävänä. Päivitetty toimeenpanosuunnitelma julkaistaan lähiaikoina aineistopankissa. Löydät päivitetystä toimeenpanosuunnitelmasta tiedon siitä, mitkä toimet ovat hauissa mukana. 

Kaikki erityistavoitteiden mukaiset toimet eivät ole kevään 2023 haussa avoinna. Haussa avataan haettavaksi erityistavoitteen 3 mukaiset toimet:
•    Täytäntöönpanotoimi 3 D Varusteiden, koulutusvälineiden ja muun turvallisuusinfrastruktuurin päivittäminen
•    Operatiivinen tuki

Haettavissa olevan avustuksen määrä tarkentuu lähempänä hakujen käynnistymistä. Molemmat haut ovat valtakunnallisia.

Järjestämme hakijoille koulutusta ja kyselytunteja huhti- toukokuussa. Tarkemmat tiedot tapahtumista julkaistaan myöhemmin Tapahtumat-sivulla.

Lisätietoja: 
[email protected]

Verkkosivujen haut-osio, josta löydät lisätietoa tulevista hauista

Aineistopankki