Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

ISF-rahaston toimeenpanosuunnitelma päivitettiin vuosille 2024-2025

Julkaisuajankohta 6.2.2024 11.10
Uutinen
Kuvituskuva.

Sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) toimeenpanosuunnitelma vuosille 2024-2025 hyväksyttiin sisäministeriön päätöksellä tammikuussa. Uusi toimeenpanosuunnitelma löytyy aineistopankista.

Toimeenpanosuunnitelmaan tehtiin joitakin päivityksiä ja täydennyksiä, mutta merkittäviä muutoksia ei tehty. Erityistavoitteiden 1 ja 3 mukaisten täytäntöönpanotoimien kuvauksia ja tulostavoitteita sekä esimerkkejä avustettavissa hankkeissa tehtävistä toimista täydennettiin. 

ISF-rahaston hauissa on vuosina 2024-2025 avoinna kaikki erityistavoitteet ja niiden mukaiset täytäntöönpanotoimet, sillä edellytyksellä, että rahoitusta on erityistavoitteessa jäljellä. 

Poikkeuksen muodostaa erityistavoite 1, jonka mukaiset täytäntöönpanotoimet ovat avoinna seuraavan kerran vuoden 2024 syksyn haussa, jolloin hakuun avataan erityistavoitteen 1 osalta alustavasti jäljellä oleva noin 0,5 miljoonaa euroa.

Lisäksi toimeenpanosuunnitelman osio koskien ISF-rahaston ohjelman toimeenpanon tilannekuvausta päivitettiin ja tehtiin pieniä teknisiä korjauksia sekä suomen- että ruotsinkieliseen versioon.

Toimeenpanosuunnitelman päivittämisessä kuultiin rahaston seurantakomitean jäseniä ja seurantakomitealla oli mahdollisuus esittää päivityksiä toimeenpanosuunnitelmaan. Seurantakomitean jäsenistä Poliisihallitus, oikeusministeriö, Tulli ja sisäministeriön poliisiosasto esittivät päivityksiä suunnitelmaan kirjallisella kommentointikierroksella. 

Löydät ISF-rahaston toimeenpanosuunnitelman 2024-2025 aineistopankista. 

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Noora Vahervaara, p. 0295 488 265, [email protected]