Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

Tutustu AMIF- ja ISF-rahastojen toimeenpanosuunnitelmiin vuosille 2023-2024

Julkaisuajankohta 13.4.2023 14.39
Uutinen

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) sekä sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) toimeenpanosuunnitelmat vuosille 2023-2024 on julkaistu.

Toimeenpanosuunnitelmiin ei tehty suuria muutoksia vaan niitä päivitettiin vastaamaan rahastojen ohjelmien toimeenpanon etenemisen tilannetta. Kuvaukset toimeenpanon etenemisestä löytyvät AMIF-rahaston toimeenpanosuunnitelman kappaleesta 2 ja ISF-rahaston toimeenpanosuunnitelman kappaleesta 1.3.

Lisäksi suunnitelmiin tehtiin seuraavat päivitykset:

  • tulevien hakujen aikataulut sekä rahoitustaulukot päivitettiin
  • toimien nimiä, päämääriä, kuvauksia ja tulostavoitteita täsmennettiin
  • toimien ja indikaattoreiden numerointeihin tehtiin teknisiä korjauksia 

AMIF-rahaston vuoden 2023 hakuihin pieniä muutoksia

AMIF-rahaston erityistavoitteen 2 kotoutuminen ja laillinen maahanmuutto mukainen toimi ”Maahanmuuttajanaisten työllisyyden esteiden madaltaminen ja toimintakyvyn vahvistaminen” ei ole aiemmasta tiedosta poiketen avoinna kevään 2023 haussa. Toimi on avoinna syksyn 2023 haussa.

Syksyn haussa tulee olemaan avoinna myös toimi ”Alkuvaiheen ohjaus ja neuvonta, yhteiskuntaorientaatio ja räätälöidyt tukipalvelut”.

Toimeenpanosuunnitelma on hakijalle tärkeä työväline

Toimeenpanosuunnitelma on tärkeä dokumentti avustuksen hakijoille hankkeiden ja toiminnan hakemisen suunnittelun tueksi.

Toimeenpanosuunnitelmassa kuvataan muun muassa rahastosta tuettavat toimet, niiden päämäärät ja tulostavoitteet. Lisäksi suunnitelmassa annetaan esimerkkejä rahoitettavista toiminnoista. Toimeenpanosuunnitelmasta selviävät myös hakujen aikataulut ja se, milloin mikäkin toimi on haussa avoinna.

Löydät AMIF- ja ISF-rahastojen päivitetyt toimeenpanosuunnitelmat aineistopankista. 

Lisätietoja:

[email protected]