Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

AMIF-osarahoitettu TASE-hanke lisää tietoa tasa-arvosta ja seksuaalioikeuksista

Julkaisuajankohta 28.5.2024 10.00
Uutinen
Kuvituskuva.
Kuvassa TASE-hankkeen vastuuasiantuntija Mina Zandkarimi ja asiantuntija Pilvi Aro-Marques.

Väestöliiton hanke Tasa-arvo ja seksuaalioikeustietoutta kotoutujille ja kotoutumisen ammattilaisille (TASE) edistää maahan muuttaneiden kotoutumista ja tiedonsaantia seksuaalioikeuksista.

Hankkeessa tuetaan lisäksi ammattilaisia ja kotoutumisen viranomaisia seksuaalioikeus- ja tasaarvokysymyksissä. Hanke toteutetaan EU:n turvapaikka-, maahanmuuttoja kotouttamisrahaston tuella. Hankkeen EU-rahoitusosuus on 318 825 euroa ja hanke on käynnissä 1.4.2023-31.3.2026.

Keväällä 2024 TASE koulutti yli 100 ammattilaista hyvinvointialueilla ja kunnissa ottamaan tasa-arvo ja seksuaalioikeudet puheeksi maahan muuttaneiden asiakkaiden kanssa. Hankkeessa kehitetään tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien puheeksi ottamisen malli käytettäväksi kotoutumiskoulutuksissa. Opetusmateriaali tuotetaan yhdessä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen kotoutumiskoulutuksen opettajien kanssa. 

Hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Pakolaisavun ja Opetushallituksen kanssa omakielisen yhteiskuntaorientaation sisältöjen uudistamiseksi, erityisesti tasa-arvoon ja seksuaalioikeuksiin liittyen. TASE kouluttaa omakielisiä ohjaajia ja tukee yhteistyöjärjestöjä keskusteluryhmien järjestämisessä. 

Tekstin on kirjoittanut Väestöliiton vastuuasiantuntija Mina Zandkarimi ja se on julkaistu alun perin Väestöliiton Kohtaamisia-uutiskirjeessä 14.5.2024. Lisätietoja hankkeesta on Väestöliiton verkkosivuilla.