Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

EUSA2 -asiointi- ja käsittelyjärjestelmän uusi versio nyt käytössä – ilmoittaudu infotilaisuuteen!

Julkaisuajankohta 2.5.2023 16.13
Uutinen

EUSA2-järjestelmän uusi versio on otettu käyttöön 2.5.2023. EUSA2 on täysin uudenlainen ja kattava asiointi- ja käsittelyjärjestelmä niin hakijoille, hankkeille kuin hallintoviranomaisellekin. Järjestämme koulutuksen hakemuksen laatimisesta järjestelmässä ja lisäksi kaksi infotilaisuutta, jossa järjestelmää esitellään yleisemmin.

Hakemukseen ja hankkeeseen liittyvissä asioissa asioidaan EUSA2-järjestelmässä

EUSA2-järjestelmässä hakemuksen lähettäneet hakijat ja käynnissä olevat hankkeet voivat mm. lähettää viestejä hallintoviranomaiselle, vastata täydennyspyyntöihin ja toimittaa liitteitä. 

EUSA2-järjestelmässä onnistuu muun muassa:

 • Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen
 • Liitteiden toimittaminen
 • Täydennyspyyntöihin vastaaminen
 • Kysymyksen/viestin lähettäminen hallintoviranomaiselle (ml. viestit hakemuksen/raportin käsittelijälle)
 • Väliraportin täyttäminen ja lähettäminen
 • Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen
 • Hankkeen muutoshakemuksen lähettäminen
 • Ilmoittaminen liikaa maksetusta avustuksesta
 • Yhteydenpito tarkastuskäynteihin liittyen

Hankkeen yhteyshenkilöitä ei hallinnoida järjestelmässä eikä niiden muuttamiseksi tule lähettää pyyntöä hallintoviranomaiselle. Hankkeiden yhteyshenkilöiden muuttaminen tapahtuu Suomi.fi-palvelussa.

Tukea EUSA2:n käyttöön järjestelmäoppaasta ja koulutusta hakemuksen laatimiseen

EUSA2-järjestelmän käyttöopas löytyy aineistopankista. Oppaasta löydät ohjeistusta järjestelmän käyttöön ja yleisempiin virhetilanteisiin. Oppaan päivitetty versio julkaistaan toukokuun aikana. Päivitetyssä versiossa ohjeistetaan tarkemmin hakemuksen täyttämistä järjestelmässä.

Jos et löydä oppaasta vastausta puhtaasti järjestelmään liittyvään kysymykseesi, voit lähettää viestiä osoitteeseen [email protected]

EUSA2-järjestelmän opas aineistopankissa

Jos olet osallistumassa kevään AMIF- tai ISF-rahaston hakuun, suosittelemme osallistumista 8.5. järjestettävään koulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi hakemuksen täyttämistä järjestelmässä.

Ilmoittaudu hakemuksen täyttäminen EUSA2-järjestelmässä -koulutukseen (linkki webropol-lomakkeelle)

Osallistu EUSA2-infotilaisuuksiin ja ota uusi asiointijärjestelmä haltuun

Järjestämme kaksi samansisältöistä infotilaisuutta EUSA2-järjestelmästä. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Erityisen hyödyllinen infotilaisuus on hakijoille, hankekumppaneille, hankkeille ja muille, jotka käyttävät tai tulevat jatkossa käyttämään EUSA2-järjestelmää. 

Tilaisuudet järjestetään Teamsilla ja suomeksi. 

 • EUSA2-järjestelmän infotilaisuus 17.5.2023 klo 14.00-15.30
 • EUSA2-järjestelmän infotilaisuus 25.5.2023 klo 9.00-10.30

Ilmoittaudu infotilaisuuksiin viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä. Lähetämme osallistumislinkit ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Ilmoittaudu EUSA2-infotilaisuuksiin (linkki Webropol-lomakkeelle)

Kevään AMIF- ja ISF-rahastojen kevään haut järjestetään EUSA2-järjestelmässä

Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) sekä sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) 2.5.2023 käynnistyvät haut järjestetään EUSA2-järjestelmässä. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijat täyttävät ja lähettävät hakemuksen järjestelmässä. Myös hakemuksen lähettämisen jälkeinen asiointi hakuprosessiin liittyen hoidetaan järjestelmässä. 

Hallintoviranomainen käsittelee hakemukset järjestelmän käsittelypuolella. Hakijat ja hallintoviranomainen pitävät yhteyttä järjestelmän kautta ja hakijat esimerkiksi vastaavat täydennyspyyntöihin järjestelmässä. 

Hakuilmoitukset ja hakumateriaalit julkaistaan edelleen aineistopankissa.

Lisätietoja:

[email protected]