Hyppää sisältöön
Uutiset ja tiedotteet

Hyvää Eurooppa-päivää 9.5.2024!

Julkaisuajankohta 8.5.2024 16.00
Uutinen

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään joka vuosi 9.5. EU-jäsenyys näkyy jokaisen kansalaisen arjessa päivittäin. EU myös rahoittaa monia eri hankkeita, joilla on laajaa yhteiskunnallista vaikutusta Suomessa.

Tiesitkö esimerkiksi, että:

  • EU-rahoitettujen hankkeiden tuloksena on syntynyt mm. pohja poliisin ennaltaehkäisevälle EXIT-toiminnalle, Integration-tapahtuma, Yhteiskuntaorientaation verkkokoulutusmateriaali kotoutujille sekä Ilmoittajansuojelulain verkkokoulutus
  • EU-rahoituksella ylläpidetään tärkeää turvallisuusinfrastruktuuria, ja mahdollistetaan mm. rajavalvontalaitteiston jatkuva ylläpito Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja katetaan vartiolaiva Turvan polttoaine- ja voitelukuluja. Myös kansallista CBRNE-suorituskykyä parannetaan.
  • EU-rahoitetuissa hankkeissa tehdään tiivistä kansainvälistä yhteistyötä. Hyötyjä on tunnistettu mm. rikoksien torjunnan saralla.
  • Nuorille suunnattuja palveluja kehitetään EU-rahoituksella. Esimerkiksi mielenterveyspalveluita ja ennaltaehkäisevää toimintaa nuorisorikollisuuden torjumiseksi ja nuorten jengiytymiseksi ehkäistään EU-rahoituksella
  • EU-rahoituksella voidaan vastata nopeastikin ajankohtaisiin turvallisuushaasteisiin: esimerkiksi viime syksynä vaurioituneen Balticconnector-kaasuputken tutkintakuluja on katettu EU-rahoituksella.

Lue lisää rahoitetuista hankkeista toimintaa ja tuloksia-sivultamme. Ota myös X-tilimme @EUSArahastot seurantaan, sillä Eurooppa-päivän ja lähestyvien europarlamenttivaalien (9.6.) hengessä  julkaisemme somessa nostoja EU-rahoitetuista hankkeista ja niiden tuloksista seuraavan neljän viikon ajan.

Lisätietoja:

[email protected]