Kommissionen begär respons för utvärdering av EU:s fonder för inrikes frågor
Europeiska kommissionen har inlett ett offentligt samråd för att stödja utvärderingen av tre hemfonder – AMIF, ISF Borders and Visa & ISF Police – för åren 2014–2020.
Syftet med denna finansieringsansökan är att samla in respons och synpunkter från en bred och mångsidig publik om det stöd som fonderna gett under tiden i fråga.
För detta ändamål finns det nu ett frågeformulär för varje fond som har skräddarsytts enligt deltagarnas särskilda förhållanden och kännedom om fonderna för att säkerställa ett ändamålsenligt deltagande.
Din respons hjälper oss att formulera den framtida finansieringen enligt huvudlinjerna för inrikes frågor.
Länkar till enkäterna hittar du nedan:
AMIF: Svara här senast den 21 november 2024
ISF-B: Svara här senast den 21 november 2024
ISF-P: Svara här senast den 21 november 2024
Information om ansökningar
Ansökningarna för EU:s fonder för inrikes frågor hösten 2024 pågår
Ansökningstiden pågår fram till den 30 september 2024. Kom ihåg att delta i utbildningarna!
Ansökan om understöd ur asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF), fonden för inre säkerhet (ISF) och finansieringsinstrumentet för gränsförvaltning och visering (BMVI) är öppen under tiden 3–30 september 2024.
De särskilda målen 1, 2 och 3 enligt fondens program är öppna i ansökan till AMIF-fonden. Sammanlagt kan man ansöka om cirka 14,7 miljoner euro i EU-finansiering, varav cirka 4,5 miljoner euro för det särskilda målet 1, cirka 6,5 miljoner euro för det särskilda målet 2 och cirka 3,6 miljoner euro för det särskilda målet 3.
I ansökan till ISF-fonden är alla tre särskilda mål och åtgärder enligt dem öppna. Operativa stöd kan endast sökas inom det särskilda målet 2. Sammanlagt kan man ansöka om cirka 7,2 miljoner euro i EU-finansiering, varav cirka 550 000 miljoner euro för det särskilda målet 1, cirka 3,1 miljoner euro för det särskilda målet 2 och 300 000 euro i operativt stöd och preliminärt cirka 3,3 miljoner euro för det särskilda målet 3.
Vid ansökan om finansieringsinstrumentet BMVI lediganslås endast vissa särskilda åtgärder enligt det särskilda målet 1, för vilka sammanlagt cirka 2,7 miljoner euro kan sökas. Cirka 2 miljoner euro kan sökas för finansiering av särskilda åtgärder inom Smart gränsfövaltning i syfte att förbereda införandet av EES- och ETIAS-systemen och cirka 700 000 euro kan sökas för verkställandet av lagstiftningsramen för interoperabilitet.
I september ordnar vi ännu ansökningsutbildningar som stöd för beredningen av ansökan och ansökningsprocessen. Mer information om ansökningsutbildningarna och anmälningslänken hittar du i avsnittet Utbildningar i slutet av nyhetsbrevet.
Utbildningar och evenemang
Anmäl dig till höstens EUSA-utbildningar för personer som söker och får understöd!
Nedan listas utbildningar som ännu kommer att ordnas.
Resultatmål och indikatorer för projekten 17.9.2024 kl. 10–11
Handledning i användningen av systemet EUSA2 för sökande 20.9.2024 kl. 10–11
Frågetimme I 23.9.2024 kl. 10–11
Öppen grundläggande utbildning i projektadministration 24.9.2024 9–12
Frågetimme II 25.9.2024 kl. 10–11
Utbildning i administration och rapportering av enhetskostnader 1.10.2024 10–11
Utbildning i anslutning till upphandlingar 3.10.2024 10–11
Utbildning i anslutning till kommunikation och EU-synlighet 8.10.2024 10–11
Utbildning i rapportering 31.10.2024 9.30–12
Bekanta dig med utbildningarna och anmäl dig
24.9 Informationsmöte om EU-finansieringsprogrammen i Helsingfors
Som en del av kommunturnén om EU-finansieringsprogrammen presenterar experter från inrikesministeriet, justitieministeriet och Finlands akademi vid ett informationsmöte som ordnas i Musikhuset i Helsingfors de finansieringsalternativ som EU:s olika finansieringsprogram, till exempel programmet för medborgare, jämlikhet, rättigheter och värden (CERV), erbjuder. Tillställningen är särskilt avsedd för organisationsaktörer, kommuner, områden, myndigheter, läroanstalter, stiftelser och andra som är intresserade av finansiering. Evenemanget är också en bra möjlighet att hitta samarbetspartner för sina egna projekt. Informationsmötet hålls i Musikhusets sal Camerata den 24 september kl. 8.00–11.00. Anförandena börjar kl. 8.30 och före det serveras kaffe. I salen ryms ett begränsat antal deltagare, så boka snabbt din plats!
I korthet
Understödstagare – kom ihåg att ange dina kontaktuppgifter i EUSA2-systemet!
Under programperioden 2021–2027 administreras projekt som finansierats med medel från EU:s fonder för inrikes frågor i EUSA2-systemet.
Vänligen kontrollera att du har angett din e-postadress i dina uppgifter. Du kan lägga till en adress genom att klicka på ditt eget namn i det övre hörnet i systemet, gå till din profil och fylla i dina uppgifter. På så sätt får du alla aviseringar från systemet och aktuell information om viktiga utbildningar som stöder projektadministrationen.
Rapportering inom utsatt tid – kom ihåg att rapporteringen ska göras inom utsatt tid!
Understödstagaren ska regelbundet rapportera om hur projektet eller verksamheten framskrider. På detta sätt kan man försäkra sig om att projektet eller verksamheten genomförs i enlighet med understödsbeslutet. Rapporteringen är en förutsättning för utbetalning av understödet.
Rapporteringen sker i regel med ett halvt års mellanrum och antalet rapporter som lämnas in beror på hur länge projektet eller verksamheten pågår. Understödstagaren rapporterar via fondernas elektroniska system, EUSA2.
Rapporten ska lämnas in inom utsatt tid. Tidsfristerna för rapporteringen har fastställts i understödsbeslutet. Försenade rapporter behandlas inte.
Läs mer om rapportering på vår webbplats
Projektpresentationer ska finnas också på organisationens webbplats
Om understödstagaren har en officiell webbplats och konton i sociala medier ska de innehålla en kort beskrivning av projektet, dess mål och resultat som står i proportion till understödsbeloppet samt visa att projektet har fått finansiering från EU.
Det ska också finnas uppgifter om projektet ska också finnas på webbplatsen för den organisation som administrerar projektet. Projektets egen webbplats uppfyller inte i sig kommunikationsskyldigheten.
Mer om projektens kommunikationsskyldigheter